Treknivstrimmer redo för automatiserad bokproduktion

PUBLICERAD: 4 februari 2014
UPPDATERAD: 4 februari

muller_martini_granitMüller Martini har utvecklat en ny helautomatisk treknivstrimmer med namnet Granit. Enligt företaget ska utrustningen klara av en rad olika mjuk- och hårdpärmsapplikationer.

Granit använder Müllert Martinis patenterad Smartpress-teknik som är framtagen för att se till att pappersbuntarna är helt fria från luft, även när det handlar om substrat med hög bulk. Tekniken anpassar sig efter hur substratet beter sig. Trycket justeras under produktionen efter de fluktuationer som finns i materialen.

I ett produktionsflöde går det att installera en Granit-enhet sömlöst, menar leverantören. Det kan till exempel handla om ett limbindningslina med en Pantera eller Alegro A6. I ett sådant flöde gör operatören sina justeringar via en central pekskärm som sedan slår igenom i produktionen. Med denna typ av konfiguration tar ett jobbyte cirka tre minuter, menar man.

 

 

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex