Treknivstrimmer redo för automatiserad bokproduktion

muller_martini_granitMüller Martini har utvecklat en ny helautomatisk treknivstrimmer med namnet Granit. Enligt företaget ska utrustningen klara av en rad olika mjuk- och hårdpärmsapplikationer.

Granit använder Müllert Martinis patenterad Smartpress-teknik som är framtagen för att se till att pappersbuntarna är helt fria från luft, även när det handlar om substrat med hög bulk. Tekniken anpassar sig efter hur substratet beter sig. Trycket justeras under produktionen efter de fluktuationer som finns i materialen.

I ett produktionsflöde går det att installera en Granit-enhet sömlöst, menar leverantören. Det kan till exempel handla om ett limbindningslina med en Pantera eller Alegro A6. I ett sådant flöde gör operatören sina justeringar via en central pekskärm som sedan slår igenom i produktionen. Med denna typ av konfiguration tar ett jobbyte cirka tre minuter, menar man.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *