Fujifilms lanseringar på Fespa Digital

PUBLICERAD: 11 mars 2014
UPPDATERAD: 11 mars

På Fespa Digital den 20-23 maj i München kommer Fujifilm att visa hur deras teknik kan användas för att producera högkvalitativa applikationer. Dessutom bjuder man på flera produktnyheter.

Enligt företaget blir det ett brett utbud av olika applikationer och format. Här kommer Fujifilms UV-bläckserie Uvijet att vara en viktig komponent. I montern visar företaget också sitt XMF Print Centre.

På maskinsidan visar man en ny Inca Onset-modell. Nyheten med denna modell är att den bygger på en skalbar arkitektur som gör att man inte ska behöva byta skrivhuvud och bläckplattform om du vill höja produktiviteten, menar företaget. Modellen kommer att visas i ett helautomatiskt utförande för första gången på Fespa Digital 2014.

På bläcksidan lanserar företaget två nya bläcktyper – Uvijet OH och Uvijet OL. OH-bläcket ska enligt företaget ge bättre vidhäftning, medan OL är en bläcktyp framtagen för displaymaterial och sekundärförpackningar.

Läs vidare

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Agfa klättrar högre med nya Anapurnan

Ett betydande steg framåt när det gäller både hastighet och utskriftskvalitet. Så beskriver Agfa den nästa generationen av storformatshybriden Anapurna som visas under Fespa.
Anapurna-H3200 webb

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2