Nytt förpackningskoncept från Bong

PUBLICERAD: 18 mars 2014
UPPDATERAD: 18 mars

Förra året förvärvade Bong det engelska företaget Angus & Wright som utvecklat förpackningskonceptet Cold Seal.

Cold Seal är en lösning som använder en kallförseglingsprocess för en rad olika föremål – kläder, böcker, slalomskidor eller golfbollar. Produktionshastigheten ligger på 35 förpackningar per minut.

Med samma maskin kan man också skriva ut fakturan, väga, adressera och postnummersortera förpackningarna. Materialet har en latexbeläggning på under- och överbanan som gör att förpackningarna inte kan fastna.

Maskinen kan laddas med olika typer av papper och tjockare pappersemballage i rulle eller ark, bubbelfilm och plastfilm. Förpackningarna kan också förses med returflik så att mottagarna kan använda samma förpackning för att skicka tillbaka produkterna om de inte passar.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS