Färgsystem för flexo löser digitaljobben

PUBLICERAD: 10 april 2014
UPPDATERAD: 10 april

flexo

Under förra Labelexpo Europe 2013 i Bryssel gick en grupp flexoföretag samman för att gemensamt utveckla ett licensfritt flerfärgssystem för användning i smalbanig produktion.

För att visualisera resultatet för intressenter utvecklade man en fiktiv produkt – Fruit Berry, där etiketterna innehöll en rad ”svåra” färger som skulle kräva mer än CMYK i produktionen. Genom att använda det nyutvecklade flerfärgssystemet med sju färger kunde man köra ut etiketterna i UV-flexo i en körning med en uppsättning tryckplåt. Fruit Berry-etiketterna producerades på Fasson-materialet AM932 Global MDO White.

Den flerfärgslösning som företagen utvecklat är också kompatibel med digitaltryck. Man har anpassat den till toneruppsättningen i de mest vanligt förekommande lösningarna på marknaden. Färgtillverkaren Zeller + Gmelin har nu tagit fram en flexofärgserie baserad på sjufärgslösningen där varje färg har anpassats precist till processfärgerna och de tre övriga färgerna orange, grönt och lila. Alla färger är dessutom lågmigrerande.

En av de stora fördelarna med färgsystemet är att användare ska kunna hoppa sömlöst mellan traditionell flexoproduktion till digitaltryck, beroende på hur stort eller litet jobbet är.

 

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2