Xeikon säljer sin första Trillium

PUBLICERAD: 7 maj 2014
UPPDATERAD: 14 november

xeikon_trillium_web

Xeikons senaste digitalpresslösning Trillium är en av de största innovationerna i företagets 20-åriga digitaltrycksverksamhet. Nu säljer man sin första maskin till franska TagG Informatique, en Xeikon-kund sedan 15 år tillbaka.

TagG Informatique är verksamma inom DR och transpromo och kunderna kommer främst från större koncerner. Företaget har en bred maskinpark med specialiserad utrustning för att producera flera typer av applikationer.

Trillium premiärvisades på Drupa 2012 och använder flytande toner-teknik. Den version som företaget släpper har en produktionshastighet på 60 meter per minut. Man har dock i labbtester kommit upp i 120 meter per minut, så det finns potential för prestandaökningar.

Utskriftskvaliteten ligger på 1200 x 3600 dpi, vilket kan förklaras av att tonerpartiklarna är avsevärt mindre i vätska, runt två mikron. Optimal storlek på tonerpartiklar i torrtoner ligger på 6-7 mikron. Utskriftsbredden är på 500 millimeter.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959