Mimakis modeller klarar två bläcktyper

PUBLICERAD: 15 maj 2014
UPPDATERAD: 15 maj

mimaki_jv300_lfr

Mimaki släpper nu två nya storformatare i form av eco-solventmaskinerna JV300-130 och 160. Maskinerna är kompatibla med solvent- och vattenbaserade sublimeringsbläck och är framtagna för ett brett utbud av applikationer som signage, affischer, inredning och fordonsdekor.

Premiärvisningen av de nya modellerna blir på Fespa Digital 2014 i München, med start nästa vecka. Den stora modellen, 160, har en utskriftsbredd på 160 centimeter, och den lilla, 130, på 130 centimeter. Utskriftshastigheten ligger på 105,9 kvadratmeter per timme.

De nya modellerna har utrustats med nya skrivhuvuden för att hantera de två olika bläcktyperna. Bläcket SS21 är ett eco-solventbläck i CMYK + lc, lm och vitt. Det finns även orange och ljus svart att tillgå. Enligt Mimaki är detta ett bläck som ska ge hög densitet och korta torktider. SB53 är ett vattenbaserat sublimeringsbläck för utskrift på textil, främst polyester, där bläcket ska ge bäst resultat, menar man.

Läs vidare

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Zone Systems levererar 50-talsskyltar till tunnelbanestation

Zone Systems i Vadstena fick jobbet att tillverka skyltar i 1950-talsstil när tunnelbanestationen Hötorget i Stockholm restaureras till sitt ursprungsuppförande.
zone-systems

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2