Digitaltryck i fokus för Müller Martini

PUBLICERAD: 21 maj 2014
UPPDATERAD: 21 maj

muller_martini_2014

Efterbehandlingsleverantören Müller Martini har släppt ett antal nya lösningar för efterbehandling av digitaltryck. Det är ett område som för närvarande står för 20 procent av företagets försäljning, men tillväxttakten är stabil.

– Volymerna fortsätter att minska, men samtidigt ökar antalet jobb och digitaltryckta trycksaker, säger Dirk Deceuninck, vd för Müller Martini i Nordeuropa (på bild). Vi måste följa med i denna trend och erbjuda våra kunder lösningar som är flexibla och anpassade för både analog och digital produktion. Det är också anledningen till att många av våra nya lösningar är hybridlösningar, framtagna för både offset- och digitalproduktion.

Det har redan varit intensivt för Müller Martini i år med flera produktlanseringar. Två av dessa är de modulära sadelhäftsystemen Presto II Digital och Primera Digital. De är anpassade för att fungera i både offset och digital miljö. Lösningarna kan också integreras inline.

Företaget har också utvecklat Sigmaline, som nu blivit modulärt. Det innebär att systemet går att anpassa till bredder på mellan 20–60 tum, eller 50,8–152,4 centimeter. Det som möjliggjort denna lösning är Sigmafolder som nu kan konfigureras optimalt för banbredder från 20–30 tum, eller 50,8–76,2 centimeter, i tillägg till de befintliga bredderna på 42–60 tum, motsvarande 106,7–152,4 centimeter.

Ny är även Granit, en helautomatisk treknivsskär med en patenterad teknik som heter Smartpress. Den ska enligt företaget göra så att all luft försvinner från de produkter som ska trimmas, även högbulkiga sådana.

En av Müller Martinis innovationer är det nya Adhesive Monitoring System, AMS. En laser övervakar limappliceringen i mjukpärmsproduktion och ser till att rätt mängd lim appliceras på rätt plats. AMS ska kunna integreras i den senaste generationens limbindare från företaget.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2