Halva priset hos Mimaki

PUBLICERAD: 22 maj 2014
UPPDATERAD: 22 majDSC_0100Fespa: Mimaki gör en prisskräll med JFX 200-2513. Halva priset för halva formatet och halva hastigheten, jämfört med 500-modellen av samma maskin. Nya 2513 har ett bord på 2,5 x 1,3 meter – därav numret på maskinen.

– Den här maskinen jobbar med femte generationens Ricoh-huvuden och kör med uv led torkning, berättar Christian Magnusson från Signcom, som säljer Mimaki i Sverige och Norge. Maskinen kör ungefär 18 kvm/timme med bra kvalitet (25 kvm i draft mode) och trycker med vitt bläck och klarlack, förutom de fyra färgerna. En ny teknik gör att du inte ska kunna se någon bandning.

– Prislappen på den här maskinen är mycket trevlig. Du hamnar strax över 600 000 kronor.

Det du gör avkall på, är möjligheten att köra rulle-till-rulle. Den här maskinen är framför allt tänkt för styva material.
DSC_0101Rullmaskin

JV300 är en annan nyhet, för den som istället vill arbeta rulle-till-rulle. Den finns i två versioner – 130 och 160 cm längd.

– När du köper den, så väljer du om den ska köra eco solvent, solvent eller sublimering (när trycket ska överföras till tyg, red.anm.), säger Christian Magnusson. Skulle du vilja ändra användningsområde kan du, med en teknikers hjälp, spola rent systemet för färg och gå över till ett av de andra användningsområdena. Men det är inget man växlar mellan i daglig produktion.

 

 

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)