Arctic Paper släpper inkjetpapper

PUBLICERAD: 4 juni 2014
UPPDATERAD: 4 juni

Arctic Paper introducerar nu Amber Highway, en ny papperskvalitet för den snabbt växande marknaden för transaktionstryck. Papperet lanseras i två separata kvaliteter – Amber Highway Regular och Amber Highway Super.

Amber Highway är ett högvitt, obestruket träfritt finpapper som utvecklats särskilt för att passa modern höghastighetstryckning med inkjet. Huvudsakliga användningsområden är transaktionstryck, direktreklam och tidningstryck.

Amber Highway Regular är särskilt utvecklat för så kallat transaktionstryck, lämpligt för produkter som exempelvis kontoutdrag från banker och kreditkortsfakturor. Kvaliteten är särskilt lämplig för inkjet-tryckning i svartvitt, med enklare färgtillägg.

Amber Highway Super är förstahandsvalet när det handlar om inkjet-tryckning i fullfärg. Detta är vanligt exempelvis inom så kallat transpromotryck, där kontoutdrag går ut tillsammans med personliga erbjudanden och annonser till kunder inom livsmedel, kläder, drivmedel och liknande, som del av särskilda lojalitets- eller kundprogram.

Amber Highway produceras vid Arctic Papers bruk i Kostrzyn i Polen, där den årliga produktionen beräknas nå 30 000 ton inom några år. Redan nu är papperet tillgängligt i hela Europa och pappersprover kan beställas från närmaste Arctic Paper säljkontor.

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper