Arctic Paper släpper inkjetpapper

PUBLICERAD: 4 juni 2014
UPPDATERAD: 4 juni

Arctic Paper introducerar nu Amber Highway, en ny papperskvalitet för den snabbt växande marknaden för transaktionstryck. Papperet lanseras i två separata kvaliteter – Amber Highway Regular och Amber Highway Super.

Amber Highway är ett högvitt, obestruket träfritt finpapper som utvecklats särskilt för att passa modern höghastighetstryckning med inkjet. Huvudsakliga användningsområden är transaktionstryck, direktreklam och tidningstryck.

Amber Highway Regular är särskilt utvecklat för så kallat transaktionstryck, lämpligt för produkter som exempelvis kontoutdrag från banker och kreditkortsfakturor. Kvaliteten är särskilt lämplig för inkjet-tryckning i svartvitt, med enklare färgtillägg.

Amber Highway Super är förstahandsvalet när det handlar om inkjet-tryckning i fullfärg. Detta är vanligt exempelvis inom så kallat transpromotryck, där kontoutdrag går ut tillsammans med personliga erbjudanden och annonser till kunder inom livsmedel, kläder, drivmedel och liknande, som del av särskilda lojalitets- eller kundprogram.

Amber Highway produceras vid Arctic Papers bruk i Kostrzyn i Polen, där den årliga produktionen beräknas nå 30 000 ton inom några år. Redan nu är papperet tillgängligt i hela Europa och pappersprover kan beställas från närmaste Arctic Paper säljkontor.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa