Fespa-event om digitalt textilprint

PUBLICERAD: 7 augusti 2014
UPPDATERAD: 7 augusti
fespa_digitex_web
Melanie Bowles, expert på digitalt textilprint, är en av huvudtalarna på Fespa-konferensen.

Fespa arrangerar en konferens om digitalt textilprint den 2 oktober i Milano. Det är den fjärde i ordningen och har starkt fokus på utbildning, både vad gäller teknik, kreativitet och affärer.

På konferensen går man igenom hela textilindustrin, inklusive promotionprodukter, textilier, dekoration, inredning och så kallad soft signage.

Bland huvudtalarna återfinns Melanie Bowles, expert på digital textil vid Chelsea College of Art and Design och författare till boken Digital textile design. För de som är mer kreativt intresserade kommer den Los Angeles-baserade formgivaren Michael Schmidt, som bland annat har arbetat med världskända artister som Lady Gaga, Ozzy Osbourne och Madonna.

Mer information om konferensen hittar du på konferenswebbplatsen.

Läs vidare

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Bryggerijätte förvärvar tryckföretag i Stockholm

Förvärvet är en del av en satsning på textil- och merchandise inom restaurang- och besöksnäringen.
Spendrups_Swagg-3

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Epson vill ändra spelreglerna för små tillverkare

Under temat 'Precision, kompakt och energibesparande' lanserar Epson sina planer för Drupa. Det finns flera spännande nyheter att se fram emot.
Epson_Drupa

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)