Ricohs nya flaggskepp med inkjetteknik

PUBLICERAD: 24 september 2014
UPPDATERAD: 24 september

ricoh_pro_vc_60000

Ricoh lanserar nu en helt ny inkjetbaserad högvolymslösning med namnet Ricoh Pro VC60000. Det handlar om en helt ny teknikplattform framtagen för trycksaksapplikationer som DR, böcker och marknadsföringsmaterial.

VC60000 har en upplösning på 1200 x 1200 dpi och använder multidrop-teknik med dynamisk och variabel droppstorlek inom varje pixel. Skrivhuvudena är Ricohs egna. Produktionshastigheten ligger på nästan 100 000 A4-utskrifter per timme och max månadsvolym på hela 40 miljoner utskrifter.

Enligt Ricoh ska VC60000 också hantera ett brett utbud av material, inklusive bestruket offsetpapper. Detta kommer dock att kräva ett tillval i form av en primerenhet.

Rippen till VC60000 är Total Flow Print Server R600A, med så kallat native-stöd för pdf, pdf/vt och AFP/IPDS. Här ingår även jdf-stöd och avancerade färghanteringsmöjligheter. Även gränssnittet är nytt och anpassat för mer krävande grafisk produktion.

VC60000 är tänkt att komplettera den existerande Infoprint 5000-serien, samtidigt som Ricoh nu vill täcka ett bredare segment inom högvolyms digitaltryck. Precis som med Infoprint 5000 kommer Ricoh att ha en tydlig utvecklingsplan där man planerar kontinuerliga uppgraderingar för kunderna. Likaså påminner efterbehandlingsfilosofin om Infoprint 5000, med flera integrationsmöjligheter med tredjeparts efterbehandlingsleverantörer.

Först i Norden med VC60000 blir finska Hansaprint som nyligen investerat i två produktionslinor, totalt fyra maskiner. Läs en utförligare genomgång av Ricohs nya lösning i AGI nummer 510. Ricoh Pro VC60000 planeras att släppas kommersiellt i början av nästa år.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2