Canon visar upp sin Imagestream-teknik

PUBLICERAD: 2 oktober 2014
UPPDATERAD: 2 oktober
Verena Hahn, produktchef på Canon.
Verena Hahn, produktchef på Canon.

Efter lanseringen i maj i år fick Canon tillfälle att visa upp sin Océ Imagestream 3500 på Canon Global Commercial Printing Business Days i Tyskland i mitten av september. Utöver 3500-lösningen demonstrerade man även Infinistream, främst framtagen för förpackningssegmentet och falskartongapplikationer i synnerhet, samt tidigare släppta Colorstream, även den för civilgrafiska applikationer.

Företaget har haft några månader på sig att finslipa Imagestream-tekniken. Det innebär att man nu utökat upplösningen till 1200 x 1200 dpi, även i högsta produktionshastigheten, 160 meter per minut. Canon stoltserar med att kunna köra på bestruket offsetpapper utan primer i Imagestream 3500.

– Vi har i dagsläget åtta certifierade bestrukna papper, med fler på ingång, säger Verena Hahn, produktchef på Canon.

Säljargumentet med offsetpapper är viktigt för Canon, inte minst med tanke på hur man placerar Imagestream 3500 i sitt strategiska område för civilgrafiska applikationer. Canon säger inget om tekniken som möjliggör inkjetprint på dessa papper, mer än att bläcket är egenutvecklat pigmentbläck och nya skrivarhuvuden från Kyocera som ska ge mindre bläckdroppar.

– Vidhäftningen handlar till stor del om mängden bläck som hamnar på substratet, säger Verena Hahn. Med små droppar blir resultatet att bläcket torkar fortare på substratet.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)