Canon visar upp sin Imagestream-teknik

PUBLICERAD: 2 oktober 2014
UPPDATERAD: 2 oktober
Verena Hahn, produktchef på Canon.
Verena Hahn, produktchef på Canon.

Efter lanseringen i maj i år fick Canon tillfälle att visa upp sin Océ Imagestream 3500 på Canon Global Commercial Printing Business Days i Tyskland i mitten av september. Utöver 3500-lösningen demonstrerade man även Infinistream, främst framtagen för förpackningssegmentet och falskartongapplikationer i synnerhet, samt tidigare släppta Colorstream, även den för civilgrafiska applikationer.

Företaget har haft några månader på sig att finslipa Imagestream-tekniken. Det innebär att man nu utökat upplösningen till 1200 x 1200 dpi, även i högsta produktionshastigheten, 160 meter per minut. Canon stoltserar med att kunna köra på bestruket offsetpapper utan primer i Imagestream 3500.

– Vi har i dagsläget åtta certifierade bestrukna papper, med fler på ingång, säger Verena Hahn, produktchef på Canon.

Säljargumentet med offsetpapper är viktigt för Canon, inte minst med tanke på hur man placerar Imagestream 3500 i sitt strategiska område för civilgrafiska applikationer. Canon säger inget om tekniken som möjliggör inkjetprint på dessa papper, mer än att bläcket är egenutvecklat pigmentbläck och nya skrivarhuvuden från Kyocera som ska ge mindre bläckdroppar.

– Vidhäftningen handlar till stor del om mängden bläck som hamnar på substratet, säger Verena Hahn. Med små droppar blir resultatet att bläcket torkar fortare på substratet.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

UV-printing i fokus under innovationsdagar

Mimaki bjuder i slutet av oktober in till sitt digitala event Global Innovation Days. Det närmaste halvåret kommer företaget även att bjuda in till lokala fysiska events under det nya konceptet Application Days.
Mimaki Global Innovation 1600

Xerox drar sig ur Drupa

Det är bara drygt ett halvår kvar till Drupa och det går redan nu att se vem som har bokat en viss monter. Men Xerox, som hade bokat en monter, har försvunnit från den interaktiva hallplanen.
drupa_flags-1

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R