”Pick Awards” till HP och Canon

PUBLICERAD: 9 december 2014
UPPDATERAD: 9 december
Pick Award-small
Canon imagePROGRAF iPF780/785

Buyers Lab Inc., BLI, har återigen testat grafiska hård- och mjukvaror och den här testomgången gick de eftertraktade utmärkelserna till lösningar från Canon och HP.

Här är systemen som tilldelats en Pick Award:
• Canon imagePROGRAF iPF780/785, 36″, storformatfärgskrivare.
• Canon imagePROGRAF iPF785 MFP M40, 36″, multifunktionell storformatfärgskrivare.
• Canon imagePROGRAF iPF680/685, 24″, storformatfärgskrivare.
• HP Designjet Z5400 PostScript ePrinter, 44″, storformatfärgskrivare.

Flera faktorer bidrog till imagePROGRAF-skrivarnas framgång. BLI poängterar särskilt ”den helt tillförlitliga prestandan” och enheternas ”enastående produktivitet”. Den enkla användningen med snabbt bläckbyte och den konsekventa utskriftskvaliteten på olika papperstyper lovordades också. BLI gav dessutom beröm för innovativ användningsdesign, inklusive möjligheten att skriva ut från mobila enheter, dela och skriva ut filer direkt från molnet – något som är särskilt användbart inom yrken som konstruktion och teknisk design.

Sexfärgaren HP Designjet Z5400 Postscript ePrinter var den enda rullmatade storformatskrivaren med dubbla pappersrullar. Omdömet var bland annat ”levande affischer på både satin och fotopapper, minimal kornighet och ingen banding”.

Hewlett-Packard hedrades även med ett BLI Outstanding Achievement Award för den innovativa designen av det integrerade bakmonterade staplingsfacket på ett antal av HP:s modeller.

Publiceringen av fler Pick Awards från vintersäsongens tester görs i mitten av januari.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2