Holmen investerar 530 miljoner i ökad produktion

PUBLICERAD: 11 december 2014
UPPDATERAD: 14 november
Iggesund Mill_07917
Holmen ökar kapaciteten på bruket i Iggesund. Foto: Rolf Andersson

Holmen investerar 530 miljoner kronor för att öka kartong- och massaproduktionen inom Iggesund Paperboard.
Tillverkningskapaciteten för kartong vid bruket i Workington, England, ökar med tio procent eller 20 000 ton genom ombyggnad av kartongmaskinens pressparti. Ombyggnaden, som beräknas vara fullt genomförd under första halvåret 2016, medför förbättrad produktkvalitet, enligt Holmen.

Även vid Iggesunds bruk ökar massakapaciteten med 15 procent eller 50 000 ton. Investeringen genomförs i etapper fram till 2016. Åtgärderna kommer att förbättra produktionsstabiliteten och sänka de rörliga kostnaderna.

– Under senare år har vi genomfört stora investeringar för att minska våra energikostnader och vårt beroende av fossila bränslen. Nu investerar vi i ökad produktion samtidigt som vi sänker de rörliga kostnaderna och stärker därmed vår konkurrenskraft, säger Annica Bresky, VD Iggesund Paperboard.

Holmens strategi, påpekas det, är att växa organiskt och öka kartongproduktionen ytterligare. För bruket i Workington är investeringen det första steget i den riktningen. Vid Iggesunds bruk är ambitionen att under kommande år öka produktionen med tio procent utan större investeringar.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

För få utbildas – "Läget börjar bli kritiskt"

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar.
0023_210921

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)