Holmen investerar 530 miljoner i ökad produktion

PUBLICERAD: 11 december 2014
UPPDATERAD: 14 november
Iggesund Mill_07917
Holmen ökar kapaciteten på bruket i Iggesund. Foto: Rolf Andersson

Holmen investerar 530 miljoner kronor för att öka kartong- och massaproduktionen inom Iggesund Paperboard.
Tillverkningskapaciteten för kartong vid bruket i Workington, England, ökar med tio procent eller 20 000 ton genom ombyggnad av kartongmaskinens pressparti. Ombyggnaden, som beräknas vara fullt genomförd under första halvåret 2016, medför förbättrad produktkvalitet, enligt Holmen.

Även vid Iggesunds bruk ökar massakapaciteten med 15 procent eller 50 000 ton. Investeringen genomförs i etapper fram till 2016. Åtgärderna kommer att förbättra produktionsstabiliteten och sänka de rörliga kostnaderna.

– Under senare år har vi genomfört stora investeringar för att minska våra energikostnader och vårt beroende av fossila bränslen. Nu investerar vi i ökad produktion samtidigt som vi sänker de rörliga kostnaderna och stärker därmed vår konkurrenskraft, säger Annica Bresky, VD Iggesund Paperboard.

Holmens strategi, påpekas det, är att växa organiskt och öka kartongproduktionen ytterligare. För bruket i Workington är investeringen det första steget i den riktningen. Vid Iggesunds bruk är ambitionen att under kommande år öka produktionen med tio procent utan större investeringar.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8