Mer digitalt från KBA på Hunkeler Innovationdays

PUBLICERAD: 13 januari 2015
UPPDATERAD: 13 januari
KBA-small
Premiärvisningen av RotaJET 76 på Hunkelers arrangemang 2012.

Modulära, digitala pressplattformen KBA RotaJET L kommer att dominera Koenig & Bauers närvaro på Hunkeler Innovationdays, den 23-26 februari i Luzern, Schweiz. Systemet är en uppföljning på rullmatade inkjetpressen KBA RotaJET 76´ premiär på samma utställning 2013.

RotaJET L-plattformen finns i fem olika rullbredder från 895 till 1300 mm och kan uppgraderas till maximal breddutskrift och färginnehåll vid ett senare tillfälle. Systemet kan även konfigureras flexibelt för att passa alla grundläggande användningsområden i det digitala högvolymssegmentet och eftermontering av nya, framtida tryckhuvuden är möjligt. Användare kan därmed reagera snabbt och ekonomiskt utan att behöva investera i helt nya lösningar, om efterfrågan förändras.

Tillsammans med nya 89-130-serien baserad på RotaJET L- och RotaJET 76, med maximal tryckbredd på 781mm, som presenterades på Drupa 2012 för bok-, kommersiellt- och tidningstryck, har KBA även utvecklat inkjetskrivaren RotaJET VL med en utskriftsbredd på över två meter för industriellt bruk.

Specialister från KBA kommer att finnas på plats i monter 15 i hall 1 för att berätta mer om RotaJET VLs tillämpningar inom industriellt digitaltryck.

Läs vidare

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1