Mer digitalt från KBA på Hunkeler Innovationdays

PUBLICERAD: 13 januari 2015
UPPDATERAD: 13 januari
KBA-small
Premiärvisningen av RotaJET 76 på Hunkelers arrangemang 2012.

Modulära, digitala pressplattformen KBA RotaJET L kommer att dominera Koenig & Bauers närvaro på Hunkeler Innovationdays, den 23-26 februari i Luzern, Schweiz. Systemet är en uppföljning på rullmatade inkjetpressen KBA RotaJET 76´ premiär på samma utställning 2013.

RotaJET L-plattformen finns i fem olika rullbredder från 895 till 1300 mm och kan uppgraderas till maximal breddutskrift och färginnehåll vid ett senare tillfälle. Systemet kan även konfigureras flexibelt för att passa alla grundläggande användningsområden i det digitala högvolymssegmentet och eftermontering av nya, framtida tryckhuvuden är möjligt. Användare kan därmed reagera snabbt och ekonomiskt utan att behöva investera i helt nya lösningar, om efterfrågan förändras.

Tillsammans med nya 89-130-serien baserad på RotaJET L- och RotaJET 76, med maximal tryckbredd på 781mm, som presenterades på Drupa 2012 för bok-, kommersiellt- och tidningstryck, har KBA även utvecklat inkjetskrivaren RotaJET VL med en utskriftsbredd på över två meter för industriellt bruk.

Specialister från KBA kommer att finnas på plats i monter 15 i hall 1 för att berätta mer om RotaJET VLs tillämpningar inom industriellt digitaltryck.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS