Nytt automatiskt skärbord från Agfa

PUBLICERAD: 15 januari 2015
UPPDATERAD: 15 januari

Acorta-small
Acorta heter ett nytt automatiskt från Agfa. Med Acorta siktar Agfa på att serva kunder som redan har en Anapurna- eller Jeti-storformatsskrivare för produktion av skylt- och utställningsmaterial i fast eller flexibel form.

– Vi har utvecklat ett helt integrerat verktyg som gör det möjligt för våra kunder att leverera fullt färdiga produkter från vårt arbetsflöde Asanti. Genom att styra allt från ett enda arbetsflöde blir våra kunder att bli mer produktiva, säger Dominiek Arnout, vice vd för bläckstråleskrivare, Agfa Graphics.

Acorta har ett antal automatiska funktioner som gör den särskilt produktiv. Det handlar om automatisk lokalisering av föremål på skärbordet, referenspunkter och objektets höjd för korrekt inställning av skärpositioner för att undvika tidsödande, manuella inställningar. Acorta har även 40 individuella vakuumzoner som automatiskt aktiveras varefter materialetär placerat.

Acorta är en OEM-produkt baserad på italienska Elitrons Kombo SD. Systemet levereras initialt i två varianter för att passa Anapurna respektive och Jeti-modellerna: Acorta HS 2016 och HS Acorta 3120:e.
Acorta lanseras i dagarna på SGI Trade Show i Dubai och är kommersiellt tillgänglig över hela världen.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449