Summa effektiviserar sina skärlösningar

PUBLICERAD: 16 januari 2015
UPPDATERAD: 16 januari
Skarbord_Summa-small
Flatbäddsskäraren F1612.

Programvaran Summa Cutter Control har moderniserats och fått en ny snygg och användarvänlig design. Programmet, som var tidigt med att hantera alla parametrar från skäraren via datorn, är fortfarande ett användbart verktyg för operatör och tekniker.

Med integrationen av nya Summa Camera Control System i Cutter Control har S Class 2 CAM-enheterna nu möjlighet att läsa Summa Postnets streckkod. Det automatiserar arbetsflödet ytterligare. Medan det tidigare OPOS CAM främst inriktade sig på arkapplikationer är det idag fullt möjligt att använda OPOS X på varje skärjobb, vilket gör arbetet snabbare.

Den nya versionen kopierar Axis Control, levererad med våra F-erietabeller. Några nya funktioner har lagts till, t ex automatiskt genomsökning av nätverket efter Summa-verktyg, vilket gör installationen smidigare. Även filservern ingår nu i streckkodsservern. Den nya streckkodsservern kan hantera upp till åtta knivar samtidigt. Det enda man kan göra är att centralisera data till en enda mapp och servern hittar jobbet, oavsett i vilken maskin den skapades.

För att optimera användningen av flatbäddsskäraren F1612 har Summa även utvecklat ett funktionellt roll-up-system, för olika former av flexibla rullmaterial. Kompletta rullar med bredder på upp till 165cm/50kg i tryckt konturmaterial, kan enkelt lämnas på rullen vilket underlättar vid materialhanteringen.

Alla flatbäddsmodeller kan utrustas med roll-up, även redan befintliga. Systemet kan köpas i efterhand och uppgraderas när som helst.

Läs vidare

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1