Summa effektiviserar sina skärlösningar

PUBLICERAD: 16 januari 2015
UPPDATERAD: 16 januari
Skarbord_Summa-small
Flatbäddsskäraren F1612.

Programvaran Summa Cutter Control har moderniserats och fått en ny snygg och användarvänlig design. Programmet, som var tidigt med att hantera alla parametrar från skäraren via datorn, är fortfarande ett användbart verktyg för operatör och tekniker.

Med integrationen av nya Summa Camera Control System i Cutter Control har S Class 2 CAM-enheterna nu möjlighet att läsa Summa Postnets streckkod. Det automatiserar arbetsflödet ytterligare. Medan det tidigare OPOS CAM främst inriktade sig på arkapplikationer är det idag fullt möjligt att använda OPOS X på varje skärjobb, vilket gör arbetet snabbare.

Den nya versionen kopierar Axis Control, levererad med våra F-erietabeller. Några nya funktioner har lagts till, t ex automatiskt genomsökning av nätverket efter Summa-verktyg, vilket gör installationen smidigare. Även filservern ingår nu i streckkodsservern. Den nya streckkodsservern kan hantera upp till åtta knivar samtidigt. Det enda man kan göra är att centralisera data till en enda mapp och servern hittar jobbet, oavsett i vilken maskin den skapades.

För att optimera användningen av flatbäddsskäraren F1612 har Summa även utvecklat ett funktionellt roll-up-system, för olika former av flexibla rullmaterial. Kompletta rullar med bredder på upp till 165cm/50kg i tryckt konturmaterial, kan enkelt lämnas på rullen vilket underlättar vid materialhanteringen.

Alla flatbäddsmodeller kan utrustas med roll-up, även redan befintliga. Systemet kan köpas i efterhand och uppgraderas när som helst.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS