Första 4D-printern i drift

PUBLICERAD: 22 januari 2015
UPPDATERAD: 22 januari

Jetmaster390x241
Heidelberg lanserade ifjol bläckstråleskrivaren Jetmaster Dimension, som kan skriva ut på tredimensionella produkter, till exempel fotbollar. Det ganska udda valet, att kalla den för 4D-skrivare, måste tillskrivas det faktum att den inte är en 3D-skrivare i gängse uppfattning men tillför ändå fler värden i ett 3D-objekt (3D-objekt + print = 4D?).

Nu har BVD Druck + Verlag i Lichtenstein som första tryckeri installerat en Jetmaster Dimension. För att det ska uppmärksammas och snabbt nå fram till användarna har man valt att arbeta med individuellt tryck enbart på fotbollar. Samtidigt har tryckeriet lanserat en webbplats där kunderna kan göra sina beställningar.(se www.balleristo.com).

Stephan Plenz, från Heidelberg, säger att de förväntar sig att robotar med bläckstrålehuvuden ska kunna printa på bussar, flygplan och tåg inom en överskådlig framtid.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Bilder från första Drupa-veckan

Följ med Sign&Print in i hallarna under Drupa 2024 i Düsseldorf. Vilka produkter och applikationer visas på årets mässa?
Bildkollage

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)