Sign & Print: Sharp visar superprinter

PUBLICERAD: 5 februari 2015
UPPDATERAD: 14 november

Sharp rockarSharp hade byggt ihop en mer än tio meter lång printer längs hela väggen i sin monter på Sign & Print. Efter år av förberedelser och tester, så släppte de i fjol sin MX 7500N maskin, vilken i AGIs test visade sig ha mycket hög detaljskärpa.

På mässan visar de att denna maskin är det enda som tryckeriet behöver. Den är uppbyggd med åtta pappersmagasin, så att alla normalt använda papper finns online tillgängliga varje gång man ska trycka. Dessutom har den två stackrar, så du kan tömma den ena medan den andra fyller på. Alltså inget maskinstopp.

– I slutänden har vi dragit på med extra allt, säger Herman Lundquist och Jonne Zachrisson från Sharp. Vi har dels en hålslagare om det sedan ska wire-bindas, dels en fals som även klarar exempelvis Z-falsning och dels en Plockmatic efterbehandlare för 120 sidor och fyrkantsrygg.

På mässan kördes magasin för Sweden Rock. Det var svårt att få se några tryckexempel, eftersom tidningarna rycktes ur MX 7500N så fort de kom ut – trots att produktionen låg på ett magasin i minuten.

Rock var för övrigt temat i hela Sharps monter. Det gick även att spela Guitar Hero och längs monter stod kravallstaket för att hålla de jublande skarorna på mattan.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg