Små förändringar på skrivarmarknaden

PUBLICERAD: 19 februari 2015
UPPDATERAD: 14 november

Det såldes 0,8 procent färre skrivare och mutifunktionsmaskiner på den Västeuropeiska marknaden under fjärde kvartalet 2014 jämfört med samma kvartal föregående år, rapporterar globala analys- och marknadsundersökningsföretaget International Data Corporation (IDC).
I siffror innebär det 6 840 000 sålda enheter, alltså 52 000 färre än 2013. Motsatt trend rådde dock i Norden, Tyskland, Italien och Nederländerna där försäljningen uppges ha ökat.

Ökade gjorde även marknaden för print i Västeuropa under 2014, i synnerhet leveranserna av multifunktionella kombinationsenheter som växte med 2,9 procent. I det segmentet visade de laserbaserade systemen på en tillväxt på totalt 0,6 procent. Efterfrågan på laserbaserade multifunktionsmaskiner ökade mest med 8,3 procent och omfattade 82,4 procent av alla beställningar. Minskade gjorde segmentet för renodlade skrivare samt lösningar för A4. Ökade gjorde däremot efterfrågan på A3-lösningar.

På inkjetsidan fortsatte framgången med en ökning på 46,1 procent och även där handlar det mest om multifunktionsprodukter. Största inkjetmarknaden i Europa är Tyskland.

 

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

För få utbildas – "Läget börjar bli kritiskt"

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar.
0023_210921

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)