Nytt aluminiummaterial för digital UV-print

PUBLICERAD: 26 februari 2015
UPPDATERAD: 26 februari

web_imagebond

R&D Spandex lanserar Imagebond, en helt ny aluminiumkompositskiva speciellt framtagen för digital UV-print. Serien består av en uppsättning färger, finish, storlekar och tjocklekar för att passa marknadens olika krav. Samtidigt finns det stora möjligheter att skräddarsy en beställning helt efter kundens behov. Imagebond-serien tillverkas helt i enlighet med REACH- och RoHS-lagstiftningarna.

Typiska applikationer för Imagebond är bland annat display, mässmontrar, i affärer, möbler, skyltar, skyltfönster, väggar, konstruktioner och mycket mer.

Serien består av tre kvaliteter: Imagebond, Imagebond lite och Imagebond ultralite. Imagebond och Imagebond lite har en femårig livslängd medan Imagebond ultralite har en treårig livslängd. Alla material är bestrukna med färg av högsta kvalitet från ledande färgtillverkare vilket ger ett bra skydd mot väder och nötning och samtidigt ger utmärkta printresultat.

Imagebond är premiumkvaliteten med två stycken ytor i 0.3 mm aluminium och en kärna av polyeten. Den här kvaliteten har utvecklats för digital UV-print och 3D-applikationer.

Imagebond lite är en lättare variant med två stycken ytor i 0.21 mm aluminium och en kärna av polyeten. Den här kvaliteten har utvecklats för digital UV-print och 2D-applikationer samt vissa 3D-applikationer.

Imagebond ultralite använder du när du behöver en ekonomisk lösning med hög kvalitet. Produkten består av två ytor i 0.15 mm aluminium och en kärna av polyeten och är primerbestruken på baksidan. Den här kvaliteten passar utmärkt för plana applikationer och har en livslängd på 3 år.

Utöver standardalternativen erbjuder R&D Spandex även färgmatchning, skräddarsydd finish och specialtjocklekar.

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper