3d-printer klarar internationell färgstandard

PUBLICERAD: 5 mars 2015
UPPDATERAD: 5 mars

mcor_iris_icc

Den irländska 3d-printerutvecklaren Mcor uppgraderar sin 3d-printer Mcor Iris i ett led att göra tekniken mer korrekt i färgåtergivningen. Iris är en 3d-printer som använder vanliga pappersark och vattenbaserat lim som byggmaterial för att bygga i tre dimensioner. Dessutom finns inbyggd inkjetteknik för att ge objekten färg.

Med uppdateringen skeppas alla Iris-modeller nu med en ICC-profil, vilket innebär att all produktion sker i enlighet med industristandarden. I praktiken innebär det att färgerna i en 3d-modell ska se likadan ut i den programvara som använts för att ta fram modellen som när den lämnar 3d-printern.

– Korrekta färger är viktigt, fråga vilken formgivare eller marknadsförare som helst, säger Dr Conor MacCormack, vd för Mcor Technologies. Det är anledningen till att vi har standarder. Därför har vi nu som första 3d-printerutvecklare använt standarden. En företagslogga kommer att se likadan ut på datorskärmen som på en modell producerad i en Mcor Iris.

Den ICC-profil som Mcor använder ligger inbäddad i företagets senaste version av drivrutinen Slice IT.

Mcor släpper även en ny funktion som automatiskt ska förbereda 3d-filer för 3d-printning. Funktionen ska avlägsna geometrier i filen som kan försvåra produktionen.

Svensk återförsäljare för Mcor är Thaiber.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Bilder från första Drupa-veckan

Följ med Sign&Print in i hallarna under Drupa 2024 i Düsseldorf. Vilka produkter och applikationer visas på årets mässa?
Bildkollage

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)