Fespa så in i Norden

PUBLICERAD: 11 mars 2015
UPPDATERAD: 11 mars

copenhagen

Fespa-organisationen kommer genom ett samarbete med Fespa Norge, Fespa Finland, Fespa Sverige och Grafiska arbetsgivarföreningen i Danmark att arrangera Nordic Congress. Premiäromgången hålls den 24–25 mars i Köpenhamn.

Målet med tvådagarskonferensen är att lyfta fram innovationer i den grafiska branschen och möjliggöra nätverkande och överföring av kunskap mellan aktörer i branschen.

Under den första dagen, den 24 mars, kan besökare bland annat ta del av föreläsningar från Robert Stake, EFI, Matthieu Leroy, IKEA, Sandor Tatrai, Pantone, och Kari Rönkä från finska forskningsorganet VTT.

Dag två innehåller föredrag av Håvard Grjotheim, vd för norska 70 Media, Johan Stålhäll, vd för Ineko, samt flera kundfall.

Mer information om Fespa Nordic Congress hittar du här.

Läs vidare

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS