KB Media i unikt samarbete med Studieförbundet

PUBLICERAD: 19 mars 2015
UPPDATERAD: 14 november
Från vänster: Fredrik Lundh, projektledare på KBMEDIA, Joachim Lindqvist, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan, Reine Johansson, projektledare på Studieförbundet Vuxenskolan, Lasse Sandberg, vd på och ägare av KB Media.
Från vänster: Fredrik Lundh, projektledare på KBMEDIA, Joachim Lindqvist, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan, Reine Johansson, projektledare på Studieförbundet Vuxenskolan, Lasse Sandberg, vd på och ägare av KB Media.

I ett unikt samarbete har Studieförbundet/Vuxenskolan i Halland och KB Media tagit fram dokumentation av 10 000 gods och gårdar i Halland. Den omfattande sammanställningen av projektet ”2 hektar Halland” kunde slutföras betydligt snabbare än beräknat – på mindre än ett års tid.

Merparten av de återkopplingar och svar samt uppgifter som till legat till grund för kartläggningen inhämtades av en databas på internet, som tagits fram av KB Media i Halmstad. Svarsfrekvensen för datainsamlingen visade sig dessutom bli rekordhög där 75 procent, tre av fyra gods- och gårdsägare, gav respons genom databasen.

– Från början visste vi inte att projektet skulle bli så omfattande som det blev, konstaterar Joachim Lindqvist, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet.

– Tack vare KB Media fick vi tillgång till både digitala och effektivare arbetsmetoder, som gjorde att vi kunde genomföra projektet på det mest effektiva och smarta sätt, säger Reine Johansson, projektledare på Studieförbundet Vuxenskolan. KB Media skapade en internetbaserad databaslösning som exakt infriade vårt önskemål när det gällde insamling av fakta för dokumentation. Metoden kan med fördel användas även i andra liknande sammanhang.

– Samarbetet med Studieförbundet och projektet ”2 hektar Halland” är ett utmärkt exempel när senaste IT-teknik och kreativt samarbete mynnar ut i ett mycket lyckat resultat, samt ger oss bästa förutsättningar för fler samarbeten, förklarar Lasse Sandberg, vd på KB Media.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8