Smartare färgmätning med nya Prinect Inpress Control

PUBLICERAD: 19 mars 2015
UPPDATERAD: 19 mars

Inpress-heidelberg-small
Prinect Inpress Control från Heidelberg, för spektrofotometrisk färgmätning inline under produktion, har haft stor framgång över hela världen. Enligt leverantören har systemet installerats på över tusen Speedmaster-pressar.

Nu uppdateras systemet till Prinect Inpress Control 2, med en snabbare mät- och styralgoritm som väsentligt minskar intagningstider och pappersavfall. Initiala användare rapporterar 10 till 20 procent mindre makulatur och ökad produktivitet.
Systemet, som även mäter på metalliserade material och transparenta substrat, utför även automatisk mätning av register och punktförstoring under presskörningen.

Det uppdaterade kontrollsystemet kan installeras på Speedmaster-pressar i XL 75-, SX 102-, CX 102-, XL 106-, XL 145- och XL 162-serien.

Systemet är idealiskt för industriell tryckproduktion av korta serier med täta jobbyten som ska leverera snabbt och kostnadseffektivt resultat av hög kvalitet. De nyaste Speedmaster-pressarna är utrustade med Prinect Inpress Controll som uppgraderas till det senaste systemet.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Grönt mässmaterial på display

Det finska familjeföretaget Happy Print kommer till Kistamässan och Sign&Print Scandinavia för att visa sitt utbud av marknadsförings-, mäss- och displaymaterial.
Happy print kollage

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

3D-action i skyltmakandet

Signtools visar 3D-printade skyltar och tillverkning av frigolitskyltar i sin monter under Sign&Print Scandinavia. Dessutom blir det Sverigepremiär för ett nytt monteringsbord från CWT och PVC-fria DTF- och HTV-transfer.
Signtools

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8