Antalis tar upp kampen för miljön

PUBLICERAD: 9 april 2015
UPPDATERAD: 14 november

Antalis-small
Under 2015 kommer materialgrossisten Antalis att arrangera ett flertal olika professionella- och samverkande evenemang som avslutas med en europeisk studie om hur klimatfrågorna tas emot av EU-medborgarna.
Bakgrunden till COP21, som projektet övergripande kallas, är att Antalis, som har verksamhet i 44 länder, vill poängtera vikten av samhällsansvar (CSR, Corporate Social Responsibility) i kampen mot klimatförändringar.

– Klimatförändringen är ett globalt tema som vi måste hitta lokala lösningar för. Pappersindustrin har gjort en stor insats för att skydda miljön. Detta är ett av budskapen som vi vill kommunicera vid COP21, säger Olivier Guichardon, CSR-chef i Sequana, Antalis ägare.

Antalis distribuerar cirka två miljoner ton papper om året. Eftersom träd är den viktigaste råvaran i produktionen av papper, vill företaget stödja full öppenhet och spårbarhet av råvaror, inklusive genom att stödja full utveckling och certifiering av hållbart skogsbruk. Idag är 75 procent av Antalis produkter PEFC- eller FSC-certifierade. Antalis stödjer även användningen av återvunnet papper.

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)