Agfa utvecklar Jeti-paletten

PUBLICERAD: 16 april 2015
UPPDATERAD: 16 april
Jeti-Tauro-small
Agfa Jeti Tauro.

På ISA International Sign Expo, den 8-11 april i Las Vegas, visade Agfa de två nya storformatskrivarna Jeti Tauro, Jeti Mira, nya arbetsflödet Asanti 2.0  samt ett nytt egenutvecklat bläck.

Nya hybridprintern Tauro H2500 hanterar både styva och flexibla material i upp till 2,5 meters bredd. Med upp till drygt 300 kvadratmeter i timmen är det en högproduktiv maskin som kan utrustas med halv- eller helautomatiska lastningsmekanismer. Tauro H2500 flyttar materialet i längdriktningen och skrivhuvudena över bredden. Systemet kan också skriva ut i både gloss och satin med hjälp av olika UV-härdningar.

Mira är en renodlad flatbäddsskrivare i vilken skrivhuvudet förflyttas i både x- och y-riktningarna, och bordet är stationärt. Skrivaren, som är tillgänglig i bredderna 1,6 och 3,2 meter, har en maximal printlängd på 2,7 meter och en produktionskapacitet på upp till 200 kvadratmeter i timmen.

Gemensamt för de nya skrivarna är att de använder skrivhuvudena Ricoh Gen 5 som kan skriva ut upp till sex färger (CMYK + LM + LC) samt primer och lack vid behov.

Till skillnad från flera konkurrenter har Agfa valt binära skrivhuvuden som bara kan leverera en droppstorlek på sju pikoliter. Agfa anser att den höga upplösningen, egen rasterteknik och användning av light magenta och cyan ger den högsta bildkvaliteten.

Jämte lanseringen av de nya skrivarna lanserar Agfa även ett egenutvecklat bläck till sina bläckstråleskrivare. Med ”Thin Ink Layer”-teknologin har Agfa, i flera oberoende tester, visat att deras maskiner har branschens lägsta bläckförbrukning. Detta fokus härrör från Agfas långa erfarenhet i den grafiska industrin.

Den nya färgen, som kallas :AJ UV G5 FA, är en allsidig färg som är utformad för flexibla applikationer. Den har en sträcklängd på 200 procent och är utvecklad för varaktig stabilitet utomhus.

Slutligen presenterades också mjukvaran Asanti 2.0 för Sign & Display. Den innehåller en rad förbättringar och vidareutvecklingar som gör det enklare att vara skylt- och bildskärmsproducent.

Läs vidare

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1