Tre nykomlingar i Canons storformatsportfölj

PUBLICERAD: 16 april 2015
UPPDATERAD: 16 april

Canon-small
Canon lanserar tre nya storformatskrivare – imagePROGRAF iPF830, iPF840 och iPF850 för höga utskriftsvolymer i AEC-, CAD- och reprografiska miljöer.

Enligt leverantören ger den uppgraderade systemarkitekturen snabb, kontinuerlig utskrift och bläckbehållarna kan bytas under körningen. För vanligt A0-papper ligger hastigheten på upp till 42 sekunder i ekonomiläget.

imagePROGRAF iPF850 arbetar effektivt via en stackere som kan hantera upp till 100 ark papper i olika storlekar (upp till A0), och som snabbt och enkelt samlar ihop dokument och säkerställer att de inte böjs. Både iPF840 och iPF850 har dessutom dubbla valsar som samtidigt och enkelt kan hantera olika papperstyper och pappersbredder upp till 44 tum. Med automatisk pappersväxling mellan valsarna produceras stora volymer utan att operatören behöver byta papper.

Med det senaste magentabläcket High Chroma har färgåtergivningen, enligt Canon, blivit bättre och mer levande, vilket är värdefullt för verksamheter som behöver iögonfallande utskrifter, till exempel inomhusaffischer och skyltmaterial.

– Utskrift av detaljrika ritningar och planer är en nödvändig del av det dagliga arbetet i CAD-miljöer och speciellt inom arkitekt-, ingenjörs- och byggmarknaden. Kontinuerlig utskrift i stora volymer är av största vikt för dessa verksamheter och det krävs en kraftfull och pålitlig stormatskrivare. De är perfekta både för snabbtryckerier och för intern användning, säger Matteus Celinski, produktchef för storformatskrivare på Canon Svenska AB.

Den nya serien uppges även ge en påtaglig kostnadsbesparing med tiden. Bläckförbrukningen är låg, bläckbehållarna har en kapacitet på 700 ml och via den inbyggda redovisningsfunktionen är det enkelt att se kostnaden per utskrift.

Säljstart för Canon imagePROGRAF iPF830, iPF840 och iPF850 i Europa sker i maj 2015.

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper