Ny mjukvara för säkerhetstryck från Agfa Graphics

PUBLICERAD: 22 april 2015
UPPDATERAD: 22 april

Security-small
Agfa Graphics lanserar nya Fortuna 9, en designmjukvara för kvalitetsutskrift med uppdaterade verktyg och nya säkerhetsmoduler. Lösningen kommer att visas på Security Printers Conference, den 22-24 april i Köpenhamn.

Verktygen som ingår i den nya versionen fokuserar på produktivitet och är enkla att använda för utskrifter med höga säkerhetskrav som pass, ID-handlingar, skattemärken, säkerhetsdokument, lotter, biljetter, med mera.

Nya Fortuna 9 är en avancerad designmjukvara med integrerade säkerhetsfunktioner för mycket säkra filformat. Fortuna 9 arbetar modulärt, vilket innebär att kunderna själva kan välja vilka säkerhetsfunktioner de vill ha.

Fortuna 9 använder också nya metoder för att skapa säkerhetsmönster på ett mer automatiserat sätt. Det hjälper designers och tryckare att spara tid utan att tumma på kvaliteten. Metoderna fokuserar på att implementera högkvalitativa och komplexa bilder som stoppar förfalskare.

– Alla det här är viktigt för våra kunder och potentiella kunder eftersom det finns ett behov av att snabbare än någonsin skapa säkerhetsmönster. Det är av avgörande betydelse att designverktygen ligger steget före förfalskarna, säger Andy Grant, chef för programvara, Agfa Graphics.

Fortuna 9 bygger på mer än 20 års erfarenhet av högsäkerhetsdesign. Geometrics-modulen är ett helt nytt verktyg som enkelt och snabbt genererar ”rymdfylla kurvor”. Mjukvaran innehåller också ett helt nytt typsnittsverktyg med stöd för Open Type- och Truetype-typsnitt.

Fortuna 9 kommer att vara tillgänglig på marknaden i slutet av kvartal två 2015.

Läs vidare

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper