Dags för examensutställning på Brobygrafiska

PUBLICERAD: 23 april 2015
UPPDATERAD: 14 november

Broby-small
Vårterminen 2015 börjar gå mot sitt slut och den 29 april tar 76 studerande examen från de tvååriga yrkeshögskoleutbildningarna Förpackningsdesigner, Grafisk formgivare/tekniker och Visuell grafisk kommunikatör vid Brobygrafiska i Sunne.
I vanlig ordning visar avgångsstudenterna sina examensprojekt i förpackningsdesign, grafisk formgivning och visuell grafisk kommunikation.

– Vi lägger examensutställningen i Karlstad då Brobygrafiska är en viktig regional och nationell aktör inom sina branscher. Vi vill ge fler chansen att se utställningen och våra studerandes höjd, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig för Brobygrafiska.

I ett pressmeddelande meddelas att ett tjugotal studerande redan har fått jobb över hela landet. Övriga studenter är i full gång med ansökningar.

– En av de viktigaste delarna i utbildningen är att få en bra praktikplats, att få komma ut i arbetslivet och få förståelse för branschen. Jag fick praktikplats där jag ville vara tack vare all kunskap som jag fått på skolan. Det i sin tur har gjort att jag utvecklats både per­sonligt och yrkesmässigt. Under min utbildning har jag vågat mig på större utmaningar och testat mina egna gränser, säger Julia Lissel, studerande Grafisk formgivare/tekniker, som fått jobb på The World Loves i Stockholm.

Examensutställning 2015
Startar: 29 april
Plats: Karstad CCC, Plan 5
Tid: 17-19

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959