Dags för examensutställning på Brobygrafiska

PUBLICERAD: 23 april 2015
UPPDATERAD: 14 november

Broby-small
Vårterminen 2015 börjar gå mot sitt slut och den 29 april tar 76 studerande examen från de tvååriga yrkeshögskoleutbildningarna Förpackningsdesigner, Grafisk formgivare/tekniker och Visuell grafisk kommunikatör vid Brobygrafiska i Sunne.
I vanlig ordning visar avgångsstudenterna sina examensprojekt i förpackningsdesign, grafisk formgivning och visuell grafisk kommunikation.

– Vi lägger examensutställningen i Karlstad då Brobygrafiska är en viktig regional och nationell aktör inom sina branscher. Vi vill ge fler chansen att se utställningen och våra studerandes höjd, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig för Brobygrafiska.

I ett pressmeddelande meddelas att ett tjugotal studerande redan har fått jobb över hela landet. Övriga studenter är i full gång med ansökningar.

– En av de viktigaste delarna i utbildningen är att få en bra praktikplats, att få komma ut i arbetslivet och få förståelse för branschen. Jag fick praktikplats där jag ville vara tack vare all kunskap som jag fått på skolan. Det i sin tur har gjort att jag utvecklats både per­sonligt och yrkesmässigt. Under min utbildning har jag vågat mig på större utmaningar och testat mina egna gränser, säger Julia Lissel, studerande Grafisk formgivare/tekniker, som fått jobb på The World Loves i Stockholm.

Examensutställning 2015
Startar: 29 april
Plats: Karstad CCC, Plan 5
Tid: 17-19

Läs vidare

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Nordvalls Etikett i partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2