Holmen Uniq klar för start

PUBLICERAD: 21 maj 2015
UPPDATERAD: 21 maj
Denna bild kommer från Holmen och är fri för all publicering. This picture is brought to You by Holmen AB and is free of use.  Foto: Lasse Hejdenberg 150511 Hejdlösa Bilder AB Box 594 581 07 Linköping www.hejdlosa.se lasse.hejdenberg@hejdlosa.se +46703311118 AdobeRGB
Foto: Lasse Hejdenberg

Holmen Paper lanserar SC-papperet Holmen Uniq som utvecklats och producerats på Bravikens Pappersbruk. Efter en vår fylld av ombyggnationer och utvecklingsarbete är produkten nu redo för marknaden, meddelar leverantören.

Dan Buskhe, som lett utvecklingsarbetet var glad och upprymd när de första rullarna lämnade PM 53.

– Det har varit en spännande resa att ta fram den här produkten och en nyckelfaktor har varit den dialog vi har haft med våra partners. Det är otroligt viktigt att få feedback på hur papperet beter sig i tryckpressen för att kunna justera och se till att produkten håller god kvalitet, säger Dan Buskhe.

– När vi tidigare skickat iväg provrullar till kunden är det alltid en spänd väntan innan man får veta hur deras tryckning har gått. I det här fallet var beskedet glasklart när det kom, tryckningen hade gått bra och resultatet var mycket lyckat. Beställningen kom redan nästa dag, säger Annmari Johansson, ansvarig säljare för den första ordern.

Enligt Holmen Paper beskriver den första kunden Holmen Uniq som en prisvärd produkt med bra glans som har fått ersätta ett traditionellt magasinspapper i produktionen av postorderkataloger.

”En bra affär med tanke på de besparingar som kan göras i distributionsledet, utan att ge avkall på den upplevda kvaliteten hos slutprodukten”, skriver Holmen Paper i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Milstolpen: 300 sålda DTF-skrivare

Mimakis första DTF-skrivare släpptes för nästan exakt ett år sedan. Nu har antalet sålda maskiner i EMEA-regionen passerat 300 enheter.
TXF-150-75

Zone Systems levererar 50-talsskyltar till tunnelbanestation

Zone Systems i Vadstena fick jobbet att tillverka skyltar i 1950-talsstil när tunnelbanestationen Hötorget i Stockholm restaureras till sitt ursprungsuppförande.
zone-systems

HP-topp tror på uppsving för direktreklam

Även om tryckbranschen har krympt sedan pandemin finns det många positiva trender som kan få företagen att växa. Det säger Haim Levit, senior vice president och divisionschef för HP industrial Print. Han tror att direktreklam som marknadsföringskanal kommer göra en stark comeback. 
Haim-Levit_webb

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland