EDP-Award till Mutohskrivare

PUBLICERAD: 28 maj 2015
UPPDATERAD: 28 maj

Mutoh-small

Mutohs UV-LED-baserade planbäddsskrivare ValueJet 426UF, för A3-utskrifter, har tilldelats European Digital Press Associations, EDP:s utmärkelse för ”Bästa mångsidiga skrivare”. Priset delades ut på Fespa 2015 i Köln vid en särskild prisutdelning.

– Vi är mycket glada och stolta över detta internationella erkännande, säger Akio Kotake, vd för Mutoh Belgien, som underströk de UV-LED-baserade ValueJetskrivarnas miljöansvar vid kortare printserier.

Mutoh ValueJet VJ-426UF är en kompakt A3-skrivare, sex färger och med integrerat vakuumbord. Skrivaren printar material på upp till 483 mm x 329 mm samt direktutskrift på föremål med upp till 70 mm tjocklek, till exempel på enstaka objekt eller designprodukter/-prototyper, förpackningar, souvenirer, etiketter, dekaler, skyltar, mm.

Skrivaren innehåller den senaste generationens skrivarhuvuden inom piezo drop-on-demand för utskrifter med upplösning upp till 1440×1440 dpi på ett brett utbud av fasta och flexibla material och föremål.

Mutohs LED-UV-CMYK- och vita bläck samt lack är helt VOC-fria. Med den energieffektiva LED UV-lampan blir utskrifterna torra och ultraskarpa. På grund av låg arbetstemperatur är det också möjligt att skriva på värmekänsliga substrat

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex