Mimakis nya sublimskrivare för snabb couture

PUBLICERAD: 28 maj 2015
UPPDATERAD: 28 maj

Mimaki-small

Mimaki industriella storformatskrivare TS300P-1800 var en av nyheterna på Fespa. Den 1,8 m breda rulle-till-rulle sublimeringsskrivaren för transferpapper tar digitalt textilprint till nya nivåer när det gäller kvalitet och produktivitet, enligt leverantören.

– Med en textilbransch på stark frammarsch har Mimaki siktat in sig allt mer på att ta fram innovativa lösningar för digitalt textiltryck till marknaden” säger Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA, Mimaki Europe, som tycker att produkten passar i ett brett spektra av designers och andra textila användare.

Bland de tekniska funktionerna märks:
• Möjligheten att skriva ut på mycket tunna transferpapper för lägre driftskostnader och kraftfull vakuummatning vilket minskar skrynkling.

• Produktiviteten når 115 m2/h i maximal utskriftshastighet vid 4-färgsutskrift (62 m2/h vid 6-färgsutskrift).

• Fyra skrivhuvuden med totalt 3200 munstycken och upp till tre olika droppstorlekar, automatiskt definierade efter bläcktyp och utskriftsläge för exakt punktplacering.

• Kvaliteten säkerställs kontinuerligt tack vare automatisk återställning av munstycken, Nozzle Recovery System. Om ett munstycke blir igensatt blir det i värsta fall ersatt av ett annat munstycke.

• Det nyutvecklade sublimeringsbläcket Sb410 finns i bulkförpackning och Uninterrupted Ink Supply System, ett system för oavbruten bläckförsörjning för kontinuerlig utskrift även när maskinen är obevakad.

• Extern torkenhet ger upp till 30 procent snabbare torktid.

• Obevakade utskrifter på upp till 115 m2/h, ger sänkta arbetskostnader.

Mimaki TS300P-1800 finns tillgänglig från juli 2015.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper