Ny plåtsättare för stora volymer

PUBLICERAD: 11 juni 2015
UPPDATERAD: 11 juni

Agfa-small

Agfa Graphics lanserar plåtsättaren Advantage N-TR VHS för stora volymer på tidningstryckerier.

Enligt leverantören har systemet en kapacitet på upp till 400 plåtar i timmen, vilket är 50 plåtar snabbare än Advantage N TR HS.

Genom ökad hastighet kan tidningsutgivare nu leverera de senaste nyheterna och sista-minuten-erbjudanden till sina dagliga läsare med snävare deadlines.
Systemet kan också ersätta flera, långsammare CtP:er vilket uppges kunna medföra kostnadsbesparingar på utrustning för framkallning, stansning och falsning.

– Alla i branschen är ute efter automatisering, förbättrad produktionseffektivitet och kostnadsbesparingar. Det är inte annorlunda i hög volymsegmentet, säger Emiel Sweevers, marknadschef på Newspaper Engines, Agfa Graphics, och framhåller att leverantören kommer att fortsätta sitt engagemang på tidningssidan.

Med Advantage N TR VHS tillkommer en vagn för att transportera plåtarna från skyddsljusmiljön till plåtsättaren. Det ger operatörerna effektiva och flexibla möjligheter att ladda plattorna i en separat ljusskyddsmiljö.

Läs vidare

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1