NEC släpper 65-tumskärm med 4K UHD

PUBLICERAD: 18 juni 2015
UPPDATERAD: 18 juni

NEC-small

NEC Display Solutions lanserar MultiSync X651UHD, en 65-tumsskärm för 4K UHD applikationer. Den detaljrika skärmen uppges vara särskilt utformad för miljöer där bildskärmen spelar en affärskritisk roll.

Storformatsskärmen kan visa innehåll från fyra olika källor samtidigt. Det gör det möjligt att samla och visualisera information på en och samma yta, vilket effektiviserar arbetet, förbättrar ergonomin för betraktaren och underlättar visualisering av stora mängder av data. Bildskärmens kaliber gör det enkelt att förstora bilder utan att förlora färgdjup, skarpa linjer eller detaljer.

Bildskärmen är utrustad med SpectraView Engine, för fullvärdig färgstyrning och stor flexibilitet att justera alla visuella parametrar. Med NEC SpectraView II Software Suite blir det också enkelt att kalibrera bildskärmen.

MultiSync X651UHD är utrustad med alla NECs professionella funktioner som intelligent värmestyrning och LUT-kalibrering av panelen. Den har LED-bakgrundsbelysning och är byggd för drift dygnet runt, året runt.

Modellen stödjer upp till åtta ingångar, inklusive en displayport, fyra HDMI-portar, två DVI-D-portar och stöd för OPS (Open Pluggable Specification) som gör det möjligt att enkelt uppgradera skärmen utan speciella kablar eller andra enheter. Genom programvaran Na ViSet Administrator 2 är det möjligt att från en central plats administrera och kontrollera installationer på flera anslutna bildskärmar samtidigt.

– MultiSync X651UHD är särskilt framtagen för att möta de allt hårdare kraven på förmågan att visualisera mycket information. Den ger bland annat helt nya möjligheter att presentera mycket detaljerade bilder som ritningar i CAD/CAM, visa omfattande kartor och visa livsavgörande detaljer vid medicinsk bildvisning, säger Erik H. Okstad, nordisk Field Sales Engineer på NEC Display Solutions.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)