Plockmatic satsar på digital förpackning

PUBLICERAD: 13 augusti 2015
UPPDATERAD: 13 augusti
Luca Bartalini från Valiani ger Plockmatics team en visning.
Luca Bartalini från Valiani ger Plockmatics team en visning.

Plockmatic Document Finishing växer och går in i den digitala förpackningsbranschen. Detta genom att de börjar sälja de italienska Valiani-skärborden. Givetvis öppnar de samtidigt upp för sina kunder att kunna göra kreativa utskärningar till vanliga tryckerikunder som vill ha speciella effekter.

– Lite beroende av komplexitet kan man säga att Valiani-skärborden lämpar sig för upplagor under 2000 exemplar, säger produktchef Mikael Eriksson och fortsätter:

– Borden görs av ett familjeföretag som startade redan 1974 med att göra passepartouter till fotoramar. Sedan har de vidareutvecklat det och nu säljer de ett antal olika typer av maskiner i prisklass från strax under 100 000 kronor upp till 300 000 kronor.

– Verktygen som finns är skär och big. Den kan till exempel, utan problem köra 45 graders vinklar. Det enda är att den inte kan skära i plexiglas eller plåt. Men i exempelvis wellpapp klarar den upp till 20 mm tjocklek.

Plockmatic har fått agenturen för Sverige, Norge och Baltikum.

Läs vidare

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

De lockar med 16 förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda 16 olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
image005

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)