Plockmatic satsar på digital förpackning

PUBLICERAD: 13 augusti 2015
UPPDATERAD: 13 augusti
Luca Bartalini från Valiani ger Plockmatics team en visning.
Luca Bartalini från Valiani ger Plockmatics team en visning.

Plockmatic Document Finishing växer och går in i den digitala förpackningsbranschen. Detta genom att de börjar sälja de italienska Valiani-skärborden. Givetvis öppnar de samtidigt upp för sina kunder att kunna göra kreativa utskärningar till vanliga tryckerikunder som vill ha speciella effekter.

– Lite beroende av komplexitet kan man säga att Valiani-skärborden lämpar sig för upplagor under 2000 exemplar, säger produktchef Mikael Eriksson och fortsätter:

– Borden görs av ett familjeföretag som startade redan 1974 med att göra passepartouter till fotoramar. Sedan har de vidareutvecklat det och nu säljer de ett antal olika typer av maskiner i prisklass från strax under 100 000 kronor upp till 300 000 kronor.

– Verktygen som finns är skär och big. Den kan till exempel, utan problem köra 45 graders vinklar. Det enda är att den inte kan skära i plexiglas eller plåt. Men i exempelvis wellpapp klarar den upp till 20 mm tjocklek.

Plockmatic har fått agenturen för Sverige, Norge och Baltikum.

Läs vidare

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959