Norges första Arifiq-användare

PUBLICERAD: 16 oktober 2015
UPPDATERAD: 14 november
etogvmxn3btptjm0q2nv
Knut Molvik, daglig ledare och partner på Molvik Grafisk AS.

Arifiq finns nu tillgängligt i norsk version och genom Agfa Graphic’s Thor Gudmundsen har Molvik Grafisk AS hittat det svenska offert- och orderverktyget.

– Vi vet att chansen att vinna affären är mycket större när du är snabbast med att ge pris, så när vi fick se Arifiq var det ett enkelt beslut, säger Knut Molvik, daglig ledare och partner på Molvik Grafisk AS.

– Det här arbetssättet kommer att både frigöra resurser, minska administrationen men även öka kontrollen över kostnader, fortsätter Knut Molvik. Ytterligare en sak är att risken för fel minimeras vilket annars är lätt hänt i traditionella system där det ofta krävs gedigen kunskap och erfarenhet för att räkna kalkyler.

Molvik Grafisk AS är ett anrikt tryckeri i Bergen, och har enligt dem själva en tradition av att ligga i framkant med ny produktionsteknik.

– Fantastiskt kul att få samarbeta med Molvik Grafisk AS, säger Stefan Karlsson, IT-chef Arifiq. Deras självklara inställning till att hitta nya smarta arbetssätt och ta ny teknik till hjälp är väldigt inspirerande. Vi ser fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete tillsammans med Molvik Grafisk AS.

Läs vidare

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)