OKI köper upp Seikos dotterbolag

PUBLICERAD: 23 oktober 2015
UPPDATERAD: 23 oktober

OKI Data Corporation har slutfört förvärvet av storformatsskrivarverksamheten Seiko I Infotec Inc. (SIIT), ett dotterbolag till Seiko Instruments Inc (SII). I och med att de förvärvat samtliga aktier i SIIT som innehas av SII har OKI Data Corporation etablerat OKI Data Infotech, som inledde sin verksamhet den 1 oktober. Samma dag slutförde deras utländska dotterbolag i Europa och USA förvärvet av SII:s eurpeiska och amerikanska storformatsverksamheter och tillgångar. OKI Data Infotech kommer att ansvara för alla tjänster och produkter i storformatsverksamheter som för närvarande tillhandahålls av SII:s europeiska och amerikanska koncernföretag.

– Vi är nöjda med att ha slutfört förvärvet av storformatsverksamheten från SII, säger Takao Hiramoto, vd för OKI Data Corporation. Genom förvärvet har vi inte bara fått en portfölj av storformatsinkjetskrivare för skyltar och LED-grafik-plottrar, men också motsvarande teknik, utvecklingsresurser och försäljningskanaler. Genom att erbjuda one-stop trycklösningar som riktar sig till tryck-, distributions- och detaljhandelsindustrisektorer, stärker vi vår tryckverksamhet inom marknaden för professionellt tryck.

Läs vidare

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg