Även Ricoh lanserar egen 3d-printer

PUBLICERAD: 28 oktober 2015
UPPDATERAD: 28 oktober

ricoh_am_s5500p

Ännu en printerleverantör ger sig in i 3d-printvärlden. Nu är det japanska Ricoh som släpper en 3dprinter med namnet Ricoh AM S5500P.

3d-printern är baserad på tekniken Selective Laser Sintering, SLS, vilket innebär att den bygger lager för lager med pulvermaterial som selektivt härdas med laser. Enligt företaget ska maskinen kunna användas för att tillverka funktionsprototyper och slutprodukter som ska användas inom områden som fordonsindustrin.

Ricoh AM S5500P har en rätt så imponerande byggvolym på 550 × 550 × 500 millimeter. Du kan använda material som polyamiderna PA211, PA12 och PA6 samt polypropen, PP.

Ricoh har samarbetat med det japanska företaget Aspect, Inc i utvecklingen av 3d-printern. Det är ett företag som specialiserat sig på att ta fram 3d-printrar med pulverbäddsteknik. Detta samarbete kommer att fortskrida och ska resultera i fler proprietära 3d-printmaterial, såväl som nya funktioner.

Vill du se närmare på Ricoh AM S5500P ska du ta dig till Formnext i Frankfurt, Tyskland, den 17-20 november i år, där Ricoh kommer att visa 3d-printern i sin monter.

Mer information om 3d-printning finns på Sign & Prints systersajt 3dp.se.

Läs vidare

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1