Artioscad-uppdatering för flerpartsskärmar

PUBLICERAD: 30 november 2015
UPPDATERAD: 30 november

Skärmavbild 2015-11-23 kl. 14.12.43

Esko har släppt en ny version av Artioscad som innehåller Canvas Design, en uppdatering som ska förbättra arbetsflödet för de som formger och producerar multikomponentdisplayer och förpackningar. Den nya versionen är enligt företaget resultatet av omfattande kundfeedback.

– Displayer blir allt mer komplexa, med fler och fler delar, säger Richard Deroo, produktchef inom strukturdesign hos Esko. Designers vill skapa för alla delar i ett enda dokument så att de kan se hur varje del kommer att interagera och passa med varandra. Tänk dig att du har en display på 50 delar byggd med flera olika substrat eller material. Att utforma dem individuellt blir verkligen utmanande för att du måste försöka hålla koll på alla delar. Förbättringarna i den nya versionen gör det enklare att formge för flera delar än någonsin tidigare.

Nya Canvas File i Artioscad är en huvuddesign-mall. En designer ska kunna skapa alla bitar på en enda ”duk” och se hur de samverkar. Från den ska de nu kunna omdirigera de komponenter som behöver grafik, separera komponenter baserade på hur de tillverkas och identifiera varje del för rapporter, databassökning eller för att integrera med ett affärssystem, enligt Esko.

Läs vidare

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)