Artioscad-uppdatering för flerpartsskärmar

PUBLICERAD: 30 november 2015
UPPDATERAD: 30 november

Skärmavbild 2015-11-23 kl. 14.12.43

Esko har släppt en ny version av Artioscad som innehåller Canvas Design, en uppdatering som ska förbättra arbetsflödet för de som formger och producerar multikomponentdisplayer och förpackningar. Den nya versionen är enligt företaget resultatet av omfattande kundfeedback.

– Displayer blir allt mer komplexa, med fler och fler delar, säger Richard Deroo, produktchef inom strukturdesign hos Esko. Designers vill skapa för alla delar i ett enda dokument så att de kan se hur varje del kommer att interagera och passa med varandra. Tänk dig att du har en display på 50 delar byggd med flera olika substrat eller material. Att utforma dem individuellt blir verkligen utmanande för att du måste försöka hålla koll på alla delar. Förbättringarna i den nya versionen gör det enklare att formge för flera delar än någonsin tidigare.

Nya Canvas File i Artioscad är en huvuddesign-mall. En designer ska kunna skapa alla bitar på en enda ”duk” och se hur de samverkar. Från den ska de nu kunna omdirigera de komponenter som behöver grafik, separera komponenter baserade på hur de tillverkas och identifiera varje del för rapporter, databassökning eller för att integrera med ett affärssystem, enligt Esko.

Läs vidare

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Han satsar 100 miljoner kronor på ny etikettproduktion

I det lilla samhället Kattarp, drygt en mil norr om Helsingborg, händer något märkligt. På en idyllisk lantbruksgård byggs en helt ny etikettproducerande verksamhet, helt från scratch, och stora pengar satsas.
sten

Mångsidig skärmaskin med fyra olika verktyg

Intec har lanserat en ny digital skärmaskin som ska kunna klara av såväl kiss cut-skärning av etiketter som tjockare räfflat förpackningsmaterial och allt däremellan.
Pack-shots

Åtta45 satsar på kinesisk laminator

När Åtta45 i Stockholm bytte ut sin ålderdomliga laminator hittade de en lösning från mittens rike. Med den kinesiska maskinen har de fått en snabb arbetshäst för stora volymer.
1-Åtta45

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland