Anpassad automatisering från Müller Martini

PUBLICERAD: 15 december 2015
UPPDATERAD: 15 december

På Drupa 2016 kommer Müller Martini demonstrera ökad effektivitet inom efterbehandling med automatisering och bättre anpassning i Finishing 4.0.

Företaget menar att deras fullt automatiserade efterbehandlingssystem har utvecklats på ett evolutionärt sätt och haft målet i årtionden att öka produktionens tillförlitlighet och prestanda samt minska ställtider och oproduktiva operatörsarbetsmoment. En av de senaste teknikerna i verktyget är Motion Control, som ska låta användaren anpassa maskininställningarna till kraven i slutprodukterna på ett mer målinriktat sätt.

På Drupa 2016 kommer de också att demonstrera nya Vareo Perfect Binder, limbindaren som lanserades i år. Allround-maskinen för offset och digitaltryck utgör en teknisk revolution som den första limbindaren där var och en av de tre klämmorna är utrustad med sin egen servomotor och är individuellt driven, menar Müller Martini. Det ska betyda att varje processteg kan anpassas till en viss produkt, vilket ska garantera hög produktivitet och kvalitet.

– Vi ska visa besökarna vid vår Drupamonter att automation är maskinverklighet för oss, snarare än bara tomt prat, säger Volker Leonhardt, chef för försäljning och marknadsföring hos Müller Martini.

Läs vidare

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Nize Equipment blir återförsäljare av Elitron

NIZE Equipment, som är nordisk distributör av storformatprinters, skärmaskiner och mjukvara, går in i ett strategiskt partnerskap med Elitron, den italienska giganten inom digital skärteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Plockmatic får nya ägare

Det svenska efterbehandlingsföretaget Plockmatic group får ny majoritetsägare i Accent Equity. Köparen pekar ut att Plockmatic ska växa genom förvärv.
FotoJet (42)2

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2