Kodak säljer strategisk del

PUBLICERAD: 15 mars 2016
UPPDATERAD: 14 november
Kodaks vd Jeff Clarke
Kodaks vd Jeff Clarke

Kodak har efter mycket funderande kommit fram till att de ska sälja sin Prosper division, som utvecklar och tillverkar bläckhuvuden och tryckpressar för dessa.

För bara en vecka sedan presenterade Kodak de nya Ultrastream skrivare som ska presenteras på Drupa och som ska ta upp kampen om den glödheta marknaden för digitalt förpackningstryck.

Nu är hela divisionen till salu.

Kodaks vd Jeff Clarke förklarar beslutet med att det finns stor potential i den här tekniken men att Kodak inte har den finansiella styrka som krävs för att hänga med i den här utvecklingen.

– Vi kommer att fortsätta investera i Prosper under försäljningsprocessen, påpekar Clarke i ett pressmeddelande.

Philip Cullmore, som är chef för bläcktekniken inom Kodak, säger att utvecklingen inom funktionstryck kommer att fortsätta inom Kodak. Där har man hittills arbetat med både koppar- och silverlösningar.

– Det är tydligt att vår kopparbelagda mesh är den vinnande lösningen. Vi kommer därför inte att fortsätta utveckla mesh med silvermetall, medan vi fortsatt tillhandahåller silverbelagd film för olika sensortillverkare, avslutar Philip Cullmore.

Läs vidare

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959