UPM Raflatac lanserar etikettserie för kallt och vått

PUBLICERAD: 22 juni 2016
UPPDATERAD: 22 juni

UPM-Raflatac-Ice-and-Ice-Premium-wine-labelmaterials_

Ice och Ice Premium-serierna från UPM Raflatac är framtagna för att uppfylla de höga krav som finns på vinindustrin på den europeiska marknaden. Etiketterna ska behålla sitt ursprungliga utseende och känsla i krävande kalla och våta miljöer som vinflaskor – speciellt vita och mousserande viner – ofta utsätts för.

Produkterna i serien ska tåla temperatursvängningar, fortsätta vara släta och fastklistrade även i fuktiga kylrum, inte lyfta i kanterna och få bubblor och rynkor, även när flaskan är nedsänkt i is.

– Etikettdesigners använder sig alltmer av strukturerade papper med visuellt och taktilt djup för att skapa kontakt med konsumenterna, men deras hårda arbete går förlorat om etiketten blir grå när den blir våt eller kommer i kontakt med is. Våra Ice- och Ice Premium-produkter har utformats och noggrant testats för att visa vinvarumärken på bästa sätt. I kombination med etikettdesign av premium-kvalitet hjälper vår produkt etikettleverantörer att lägga verkligt värde till sina kunders premiumvarumärken, med attraktiva etiketter som tål kyla, väta och fuktiga förhållanden, säger Jay Betton, chef för etikettlösningar för vin, sprit och mat på UPM Raflatac.

UPM-Raflatac-Ice-and-Ice-Premium-wine-labels_

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449