UPM Raflatac lanserar etikettserie för kallt och vått

PUBLICERAD: 22 juni 2016
UPPDATERAD: 22 juni

UPM-Raflatac-Ice-and-Ice-Premium-wine-labelmaterials_

Ice och Ice Premium-serierna från UPM Raflatac är framtagna för att uppfylla de höga krav som finns på vinindustrin på den europeiska marknaden. Etiketterna ska behålla sitt ursprungliga utseende och känsla i krävande kalla och våta miljöer som vinflaskor – speciellt vita och mousserande viner – ofta utsätts för.

Produkterna i serien ska tåla temperatursvängningar, fortsätta vara släta och fastklistrade även i fuktiga kylrum, inte lyfta i kanterna och få bubblor och rynkor, även när flaskan är nedsänkt i is.

– Etikettdesigners använder sig alltmer av strukturerade papper med visuellt och taktilt djup för att skapa kontakt med konsumenterna, men deras hårda arbete går förlorat om etiketten blir grå när den blir våt eller kommer i kontakt med is. Våra Ice- och Ice Premium-produkter har utformats och noggrant testats för att visa vinvarumärken på bästa sätt. I kombination med etikettdesign av premium-kvalitet hjälper vår produkt etikettleverantörer att lägga verkligt värde till sina kunders premiumvarumärken, med attraktiva etiketter som tål kyla, väta och fuktiga förhållanden, säger Jay Betton, chef för etikettlösningar för vin, sprit och mat på UPM Raflatac.

UPM-Raflatac-Ice-and-Ice-Premium-wine-labels_

Läs vidare

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

De lockar med 16 förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda 16 olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
image005

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex