Astra Zeneca gör 3D-prototyper av förpackningar

PUBLICERAD: 30 juni 2016
UPPDATERAD: 30 juni

Genom att använda Esko Studio kan de brasilianska cheferna på det globala biofarmaceutiska företaget Astra Zeneca granska virtuella 3D-modeller av nya förpackningar som utvecklas av dess designers.

Hos Astra Zeneca tas förpackningarna oftast fram i Adobe Illustrator, men enligt företaget ville formgivarna kunna visa hela förpackningen i 3D med virtuella prototyper. De letade efter ett program som skulle generera en snabb, hög kvalitets 3D-pdf-fil, utan att lägga till betydande komplexitet till processen.

– Vi hade hört talas om Esko genom förpacknings händelser. De kunde erbjuda Studio, ett utmärkt plugin-verktyg som används i Adobe Illustrator. Det var vad vi letade efter – hastighet och kvalitet, tillsammans med ett enkelt sätt att skapa 3D-bilder. Eskos team gett oss också bra service och utbildning, säger Lígia Arzenares Astra Zenecas samordnare för konstverksutveckling.

Läs vidare

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett