Verso lanserar nya baspapper

PUBLICERAD: 30 juni 2016
UPPDATERAD: 30 juni
Verso's GlazeWrap product family of lightweight uncoated machine-glazed (MG) papers are used for food and medical flexible packaging. (PRNewsFoto/Verso Corporation)
Verso’s Glazewrap

Glazetape är Versos nya familj av vattenaktiverade och färg-maskerande tejp-baspapper, framtagen för industriell användning. I Produktfamiljen finns allt från vattenaktiverad tejp som används inom sjöfart och bygg till olje- och fettbeständig färgmaskerad tejp som används i fordonstillämpningar, apparater och andra tillverkningsapplikationer.

De expanderar också Glazewrap-familjen, som består av lätta obestrukna maskinellt glaserade papper för flexibla förpackningar inom livsmedel och medicin.

– Tillägget av Glazetape och expansionen av Glazewrap-papper är ett stort steg framåt i att bredda vår redan omfattande portfölj av avancerade, lätta obestrukna MG-papper. Vi är glada att kunna erbjuda specialpapperskonverterare ännu fler valmöjligheter, som backas upp av engagerade Verso-anställda varje dag för att överträffa kundernas förväntningar, säger Mike Weinhold, Verso senior vice president för försäljning, marknadsföring och produktutveckling.

Verso GlazeTape Automotive Image
Verso Glazetape.

Läs vidare

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Småländskt tryckeri flyttar och stänger kontorshandel

Solvändan förlag och tryck stänger Möre bok och kontor i Torsås och flyttar tryckeriet och förlaget. 
Möre

Han satsar 100 miljoner kronor på ny etikettproduktion

I det lilla samhället Kattarp, drygt en mil norr om Helsingborg, händer något märkligt. På en idyllisk lantbruksgård byggs en helt ny etikettproducerande verksamhet, helt från scratch, och stora pengar satsas.
sten

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w