Gratis proofing-verktyg från Webproof

PUBLICERAD: 26 september 2016
UPPDATERAD: 26 september
Jakob Adeltoft, vd och grundare av Webproof.
Jakob Adeltoft, vd och grundare av Webproof.

Webproof är ett online-korrekturverktyg för grafisk produktion, där du laddar upp dina korrektur och kan kommentera och acceptera sidor direkt i webbläsaren. Nu introducerar de även gratislicenser.

– Det är en gratis version som ger användaren samma funktionalitet som den fullständiga betalda versionen. Dessutom finns det ingen tidsgräns efter vilken gratislicensen upphör. Vi känner till det allt för väl, att efter 30 dagar måste du antingen betala för programvaran, eller så kan du inte längre använda den. Det är inte fallet med vårt erbjudande, säger vd:n och grundaren av Webproof, Jakob Adeltoft.

Programvaran riktar sig främst mot tryckerier, digitalprintare, skyltverksamheter, reklambyråer och andra som arbetar med grafisk produktion. Jakob Adeltoft menar att deras programvara är extra aktuell just nu, som Flash slutar stödjas i de flesta webbläsare – detta i och med att Webproof inte använder sig av Flash när många liknande verktyg gör det.

Läs vidare

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

HP ingår strategiskt samarbete med Canva

Det AI-baserade designprogrammet Canva har 185 miljoner användare över hela världen. Nu etablerar man ett samarbete med HP.
hp-canva

Bobst vill se sig som ett mjukvaruföretag

Bobst CEO, Jean-Pascal Bobst, hade ett budskap till journalisterna på företagets presskonferens på Drupa. ”Vi vill se oss som ett mjukvaruföretag, vi är inte längre ett stål- och maskinföretag” sa han och det är klart att det höjdes på ögonbrynen i journalistkåren.
Jeanx

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)