Förpackningar som motverkar piratkopiering

PUBLICERAD: 17 november 2016
UPPDATERAD: 17 november

fake-pic-medium

Den 22 november håller Packbridges ett seminarium om hur nya förpackningslösningar kan garantera produktens äkthet. Bakgrunden är den stora piratkopieringen av produkter världen över. Som exempel beräknas att upp till 70 procent av alla rödviner i Kina är kopior. Det blir ännu allvarligare när det handlar om piratkopierade läkemedel, då människors liv sätts på spel.

Nya lösningar på förpackningar, som tryckt elektronik och smarta telefoner, gör det möjligt att att hindra piratkopieringen. Vad finns det för lösningar idag och vad är på gång? Även vad som händer inom logistik och hur leveranskedjan inte bryts är ämnen som tas upp på seminariet.

Packbridges seminarium hålls den 22 november på Flextrus i Lund. Följande talare kommer att stå på scenen: Glenn Svedberg, chef för Nolato Medical Pharma Packaging; Ralf Mack, affärsutvecklare på AR Packaging AB; Viveka Lahger, teknisk försäljning på UPM Raflatac; Robert Östman, CMO på Beneli; Henrik Sternberg, universitetslektor vid Förpackningslogistik på LTH i Lund och Giana Carli Lorenzini, doktorand vid Förpackningslogistik.

Anmälan görs på Packbridges hemsida.

Läs vidare

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2

Senaste nytt

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2