Förpackningar som motverkar piratkopiering

PUBLICERAD: 17 november 2016
UPPDATERAD: 17 november

fake-pic-medium

Den 22 november håller Packbridges ett seminarium om hur nya förpackningslösningar kan garantera produktens äkthet. Bakgrunden är den stora piratkopieringen av produkter världen över. Som exempel beräknas att upp till 70 procent av alla rödviner i Kina är kopior. Det blir ännu allvarligare när det handlar om piratkopierade läkemedel, då människors liv sätts på spel.

Nya lösningar på förpackningar, som tryckt elektronik och smarta telefoner, gör det möjligt att att hindra piratkopieringen. Vad finns det för lösningar idag och vad är på gång? Även vad som händer inom logistik och hur leveranskedjan inte bryts är ämnen som tas upp på seminariet.

Packbridges seminarium hålls den 22 november på Flextrus i Lund. Följande talare kommer att stå på scenen: Glenn Svedberg, chef för Nolato Medical Pharma Packaging; Ralf Mack, affärsutvecklare på AR Packaging AB; Viveka Lahger, teknisk försäljning på UPM Raflatac; Robert Östman, CMO på Beneli; Henrik Sternberg, universitetslektor vid Förpackningslogistik på LTH i Lund och Giana Carli Lorenzini, doktorand vid Förpackningslogistik.

Anmälan görs på Packbridges hemsida.

Läs vidare

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon demonstrerade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2