KBA redovisar en tvåsiffrig tillväxt för årets tre första kvartal

kba

KBA:s Rapida 145 för förpackningstryck.

KBA redovisar en tillväxt på 22,3 procent för årets tre första månader jämfört mot motsvarande tid 2015. Trots internationella konflikter, ekonomiska och finansiella problem samt politisk osäkerhet som brexit och presidentvalet, har KBA höjt prognosen två gånger för 2016.

Orderingången på 869 miljoner euro överträffar förra årets starka orderingång med 1,2 procent. Orderstocken räcker för att fylla produktionsenheter en bra bit in på nästa år.

Andelen arkoffset i orderingången minskade från 57 till 47 procent, digital- och rotationstryck ökade från 10 till 11 procent. Området special står för den största ökningen, från 33 till 42 procent. Området special innefattar bland annat flexo, etiketter, produktmärkning, säkerhetstryck samt tryck på metallplåt.

Vinst före skatt ökade till 34,8 från 2,1 miljoner euro motsvarande tid förra året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fördjupar strategiskt samarbete inom skärning

ACG Nyström blir exklusiv leverantör av Eastman Machine Companys automatiserade linje av skärmaskiner i Skandinavien, Baltikum och Ukraina. Det innebär att det svenska företaget kommer att fungera som ett nav för import av utrustning, delar och förbrukningsvaror, vilket ska resultera i kortare ledtider och direkta leveranser.

Publicerat av: 

Designtävling: ”Jag ville skapa något oväntat”

Printpower Awards är tävlingen för elever från Sveriges ledande design- och konstskolor. Tävlingen anordnas av Grafiska företagen och Fespa-föreningen sedan över 20 år tillbaka, och går ut på att plocka fram den bästa printidén utifrån ett specifikt tema. En av vinnarna blev Agnes Dalunde, vars provokativa design föll juryn i smaken.

Publicerat av: