Metsä Board på CDP:s A-lista för vattenhushållning

PUBLICERAD: 24 november 2016
UPPDATERAD: 24 november

metsahusum

Av 607 globala företag, som redovisade sin vattenhushållning, hamnade bara 24 företag på A-listan, där Metsä Board är den enda papper- och kartongproducenten. Metsä Board erkänns av CDP som en global ledare, genom sina aktiviteter och strategier, för att på ett hållbart sätt använda vatten. Det är andra året i rad som Metsä Board får plats på CDP Water A List.

CDP är en internationell, icke vinstdrivande organisation med kontor och lokala partners i över 50 länder. Målet är att påverka företag, städer, regioner och stater till förbättrad miljö inom klimat, vatten, logistik, skog och städer. De publicerar listor på företag varje år som uppfyller CDP:s krav. Målet är, bland annat, att underlätta för investerare att satsa på företag med en miljömässigt bra profil.

espoo_mika_joukio2
Mika Joukio, koncernchef Metsä Board.

– Vi är mycket glada att vi återigen förtjänat att placeras på CDP Water A List som de bästa företagen i världen när det gäller att hushålla med vatten, säger Mika Joukio, koncernchef.

– Metsä Boards bruk finns i ett av de vattenrikaste områdena i världen. Trots det använder vi vatten så sparsamt och effektivt som möjligt och vi söker ständigt nya vägar att reducera vår förbrukning. Vi använder endast ytvatten i produktionen och cirka 98 procent återgår efter rening till naturen. Minskad vattenanvändning förbättrar samtidigt vår energi- och produktionseffektivitet.

Metsä Board är tillverkare av falskartong och vit liner av första fiber i åtta olika enheter i Sverige och Finland. 2015 uppgick bolagets försäljning till två miljarder euro och antalet anställda var cirka 2600. Det svenska pappersbruket i Husum producerar fals- och linerkartong på första fibrer, som bland annat används till livsmedelsförpackningar. Metsä Board Husum har 750 anställda.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1