3D-printad pop up-butik

PUBLICERAD: 19 december 2016
UPPDATERAD: 19 december

louisvuitton1

3D-specialisten Omus i Australien har använt sig av sin nya Massivit 1800 för att skapa vad de tror är världens första 3D-printade pop up-butik. Butiken är nio meter bred, tio meter lång och 2,7 meter hög och tog 18 dagar att framställa.

Det är för modevarumärket Louis Vuitton som butiken tagits fram, och den står nu i Sydneys Westfield shopping-center.

Uppdraget de fick av varumärket var att skapa en megastruktur som skulle dra uppmärksamheten till premiären av Louis Vuittons nya herrkollektion.

louisvuitton2– Efter att ha mottagit designbriefen, behövde vi huvudsakligen producera en visuellt slående, strukturellt hållbar marknad som kunde uthärda ihållande användning i en hektisk offentlig miljö – och på rekordtid. Med tanke på komplexiteten i designen och den korta handläggningstiden, var 3D-print verkligen den enda hållbara produktionsmetoden som fungerade för oss, säger Robert Grosso, delägare av Melbourne-baserade Omus.

Med hjälp av en annan Massivit-kund, Composite Images, skapade två Massivit-skrivare 30 ihåliga paneler som skulle fungera som butikens väggar. Omus placerade sedan ”revben” i varje panel för att försäkra sig om att de kunde hålla upp vikten av den 243 kvadratmeter stora strukturen. Hela butiken täcktes sedan in i självhäftande kromad spegel-vinyl.

Läs vidare

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS