3D-printad pop up-butik

PUBLICERAD: 19 december 2016
UPPDATERAD: 19 december

louisvuitton1

3D-specialisten Omus i Australien har använt sig av sin nya Massivit 1800 för att skapa vad de tror är världens första 3D-printade pop up-butik. Butiken är nio meter bred, tio meter lång och 2,7 meter hög och tog 18 dagar att framställa.

Det är för modevarumärket Louis Vuitton som butiken tagits fram, och den står nu i Sydneys Westfield shopping-center.

Uppdraget de fick av varumärket var att skapa en megastruktur som skulle dra uppmärksamheten till premiären av Louis Vuittons nya herrkollektion.

louisvuitton2– Efter att ha mottagit designbriefen, behövde vi huvudsakligen producera en visuellt slående, strukturellt hållbar marknad som kunde uthärda ihållande användning i en hektisk offentlig miljö – och på rekordtid. Med tanke på komplexiteten i designen och den korta handläggningstiden, var 3D-print verkligen den enda hållbara produktionsmetoden som fungerade för oss, säger Robert Grosso, delägare av Melbourne-baserade Omus.

Med hjälp av en annan Massivit-kund, Composite Images, skapade två Massivit-skrivare 30 ihåliga paneler som skulle fungera som butikens väggar. Omus placerade sedan ”revben” i varje panel för att försäkra sig om att de kunde hålla upp vikten av den 243 kvadratmeter stora strukturen. Hela butiken täcktes sedan in i självhäftande kromad spegel-vinyl.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2